Staan twee quad,s in de woestijn

Quadverzekering

Vergelijk eenvoudig de premie voor uw nieuwe quadverzekering en sluit uw polis online af.

Start vergelijken

Quadverzekering

Hoewel ze natuurlijk bedoeld zijn voor off roadgebruik, moet je met je quad natuurlijk wel dat ruige stuk terrein kunnen bereiken. En omdat de quad -dus- op de openbare weg komt, ben je verplicht om hem te verzekeren. Dat kan sinds enige tijd met de speciale quadverzekering.

De quadverzekering is bedoeld voor quads met viertaktmotoren, dus quads die op benzine rijden. Om zo‘n quad te mogen rijden, moet je in het bezit zijn van rijbewijs B. Er zijn ook quads met tweetaktmotoren, maar die mogen niet op de openbare weg komen.

Quadverzekeringen: dekkingen

Een quadverzekering is het beste te vergelijken met een verzekering die je voor een auto of een motor afsluit. Net als bij die verzekeringen, kun je kiezen uit drie verschillende dekkingen:

  • De WA quadverzekering - Deze quadverzekering dekt de wettelijke aansprakelijkheid en betaalt de schade die anderen door jouw schuld lijden.
  • De WA-plus quadverzekering - Naast de wettelijke aansprakelijkheid dekt deze quadverzekering ook schade al gevolg van onder meer brand, storm en diefstal.
  • De WA-Casco of All Risk quadverzekering - Onder deze uitgebreide quadverzekering vallen alle dekkingen van de WA-plus quadverzekering en kun je ook schade verhalen die door jouw eigen schuld aan je quad is ontstaan.